Jouw vroedvrouw, om Samen te Beleven

Iedereen kent het begrip vroedvrouw. Toch krijgen we nog regelmatig verraste reacties als we uitleggen wat we nu precies doen. Want dat gaat zoveel verder dan ondersteuning bieden bij de bevalling! Je kunt al bij ons terecht van het moment dat je beslist om aan kindjes te beginnen. Ook als je al zwanger bent, staan we je graag met raad en daad bij. En natuurlijk laten we je na de bevalling niet aan je lot over.

zwangerschapswens

Zwangerschapswens?

Hebben jullie de knoop doorgehakt?
Spannend!
Waarschijnlijk zit je nu al met heel wat vragen. Zoals: welke vitamines nemen? Welke termijn is realistisch om zwanger te worden? Wat als het niet meteen lukt?
We geven je graag gepast advies en handige tips. Zo kun je je goed geïnformeerd voorbereiden op de grote stap.

Zwanger?

Hoera, het is zover!
Je merkt al snel dat er bij een zwangerschap heel wat knopen moeten doorgehakt worden.
Hoe wil je de zwangerschap beleven? Hoe moet de opvolging gebeuren? Hoe wil ik bevallen?
Zie je door de bomen het bos niet meer?
Dan nemen we de tijd om samen met jou alle opties te overlopen en te bekijken wat het beste aansluit bij jouw wensen en situatie.
Maar ook voor een grondige check-up kun je steeds bij ons terecht. Dan controleren we onder andere de groei, het gewicht en de ligging van je baby, beluisteren we de harttoontjes en doen we indien nodig een bloedafname of urinekweek.
Je kunt al bij ons terecht vanaf je positieve zwangerschapstest.

Bij opstart wordt een eenmalige dossierkost van € 40 aangerekend & eenmalig een forfaitaire kost van € 40. De consultaties worden volledig terugbetaald door de mutualiteit, exclusief verplaatsingskost bij een huisbezoek.

Pas bevallen?

Proficiat met de geboorte van jullie kleintje!
Deze periode brengt ongetwijfeld ook heel wat nieuwigheden met zich mee.
Eens thuis ben je misschien een beetje onzeker, of heb je vragen? Dan schieten wij ter hulp! Wij zijn 7/7 dag en nacht beschikbaar voor een huisbezoek, binnen de 24 uur na jullie thuiskomst. We doen niet alleen een medische, maar ook ‘mentale’ check-up en staan je graag bij met advies en tips voor de verzorging van je pasgeborene. De eerste drie maanden doen we een intensieve opvolging in wisselwerking met Kind & Gezin. Meestal komen we de eerste vijf dagen dagelijks langs, daarna bekijken we wat je noden zijn. We mogen je opvolgen tot de 1e verjaardag van je kindje.

Tip! Neem tijdens je zwangerschap al eens contact met ons op. Zo kunnen we elkaar al leren kennen en alvast de nodige administratieve voorbereidingen doen.


Heb je vragen of wil je met ons kennismaken?