Zorggarantie en tarieven

Heb je een zwangerschapswens, ben je zwanger of net bevallen? Allereerst een hele dikke proficiat!
Het krijgen van een kindje is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in jullie leven. Het is dan fijn als jullie kunnen rekenen op een vroedvrouw die jullie doorheen het proces bijstaat.
Het team van Samen Beleven staat in voor een goede zorgverlening.

Graag geven we hierbij een woordje uitleg wat deze zorggarantie inhoud:

 • Een professionele en dagelijkse begeleiding aan huis, ook in het weekend en op feestdagen, tot en met de vijfde dag na de bevalling. Je mag het eerste huisbezoek verwachten binnen de eerste 24 uur na thuiskomst met jullie kindje.Verdere opvolging tot 1 jaar na de geboorte. Afgestemd aan jullie noden en verwachtingen.Wachtdienst: heb je een vraag of behoefte aan een luisterend oor?
 • voor niet dringende vragen of het maken van een afspraak vragen we om ons op weekdagen tussen 9-18u te bereiken
 • indien dringend: eender wanneer kan je ons bereiken of komen wij langs.
 • Bij noodgevallen: gelieve te bellen tot de telefoon wordt opgenomen.

Dringend een kolf nodig? Wij beschikken over verschillende noodkolven die je voor korte tijd kan uitlenen. Het kolfsetje is wel verplicht om aan te kopen. Ook ander materiaal die kunnen helpen bij borstvoedingsproblemen hebben wij ter beschikking. Dit wanneer de apotheek of mutualiteit niet onmiddellijk beschikbaar is.

Wat zijn de tarieven voor onze vroedvrouwenzorg?

 • Al onze vroedvrouwen zijn geconventioneerd. Dit wil zeggen dat wij de wettelijke vastgelegde tarieven door het RIZIV hanteren. Wij rekenen de zorgen zelf af met de mutualiteit. Jullie zullen maandelijks (per post) hiervan een overzicht ontvangen.
 • Een dossierkost van 30€ voor het aanmaken van jullie dossier zal aangerekend worden bij het eerste kennismakingsgesprek.
 • Een forfaitair bedrag van 30€ voor onze 7/7 bereikbaarheid en zorg, voor alle medische materialen en administratie. Dit zal aangerekend worden de eerste maal dat we op huisbezoek komen na de bevalling.
 • Een kilometervergoeding per huisbezoek.

Deze kosten zullen op factuur (per post) naar u toegestuurd worden. U kan nadien het factuur binnenbrengen bij uw hospitalisatieverzekering. Sommige betalen hiervan een bedrag terug.

Indien het kostenplaatje voor jullie een probleem zou zijn, is dit zeker bespreekbaar met de vroedvrouw. Op die manier kunnen we samen naar een oplossing zoeken. 

Toestemming Patiënte:

  Ik kan me vinden in de zorggarantie. Ik heb deze grondig nagelezen.
  Ik geef hierbij mijn geïnformeerde toestemming voor het verwerken van mijn persoonsgegevens door de vroedvrouwen van Samen Beleven en ontvang een kopie hiervan per mail.

  Boek ONLINE je afspraak!