Wie zijn Samen Beleven?

Meet the DreamTeam!

Van links naar rechts: Sare Boon, Sylvie Vercammen & Vanessa Duerinckx

Sare Boon

Vroedvrouw, Lactatiekundige IBCLC®, draagconsulent
Bezielster van Samen Beleven
“Vroedvrouw zijn, dat zit echt in je hart en nieren”

Sare is geboren en getogen in Tienen. Op haar achttiende wist ze al goed wat ze wilde en trok ze naar Brussel voor haar studies Vroedvrouw. Met succes, want daar nam haar carrière in 2011 een vliegende start in het UZ. Toch lonkten haar roots en besloot Sare haar loopbaan verder te zetten in het ziekenhuis van Sint-Truiden. Ze volgde nog tal van extra bijscholingen, zoals prematuurzorg, lactatie en dragen. Intussen ging ze ook nog aan de slag als leidinggevende in een kinderdagverblijf én werd ze zelf mama. Door de groeiende vraag naar zorg richtte Sare haar eigen praktijk Samen Beleven op. Samen met haar andere collega’s staat ze dagelijks andere (toekomstige) mama’s en papa’s bij tijdens de bijzonderste periode van hun leven. Het fijnste van de job volgens Sare? Het persoonlijke contact en de opvolging op lange termijn. Het is heerlijk om op een jaar tijd de pasgeboren babytjes zich tot guitige peuters te zien ontwikkelen!

Sylvie Vercammen

Vroedvrouw
Lactatiekundige IBCLC®
“Kleine stapjes zijn ook stapjes”

Sylvie woont met haar 3 kinderen in Landen. Ze begon haar vroedvrouwenloopbaan in 1997 in UZ Gasthuisberg waar ze een 11 tal jaar gewerkt heeft om nadien in de eerstelijn aan de slag te gaan.
In 2009 behaalde ze het certificaat van lactatiekundige IBCLC en sinds 2022 heeft Sylvie ook voorschrijfrecht.
Sylvie werkt naast vroedvrouw in de eerstelijnszorg ook als docent aan de UCLL binnen de opleiding vroedkunde en lactatiekunde.
Sylvie heeft naast het vroedvrouw zijn nog een andere uit de hand gelopen hobby: lange afstandslopen. Hierin kan ze haar hoofd volledig leegmaken.
Sylvie ziet het vroedvrouw zijn als een voorrecht om ouders tijdens één van de meest ingrijpende gebeurtenis in hun leven bij te ondersteunen zodat ze onderbouwde beslissingen kunnen nemen.

Vanessa Duerinckx

Vanessa Duerinckx
Vroedvrouw
Lactatiekundige io
“Uit de grond van je hart groeit altijd iets moois”

Vanessa woont met haar man en drie kinderen in Oplinter. Ze begon haar loopbaan in 2005 in het centrum voor reproductieve geneeskunde in het UZ Brussel, waar ze enkele maanden werkte als consulente. Daar dit enkel om een vervangingscontract ging, ging ze verder op zoek naar een job als vroedvrouw in de Brusselse ziekenhuizen. Sindsdien werkt Vanessa als nachtvroedvrouw op de verloskamer en materniteit van het Sint-Jansziekenhuis (babyfriendly hospital) in hartje Brussel. Tijdens corona ging ze aan de slag als verpleegkundige ad interim bij het witgele kruis naast haar job als vroedvrouw om de thuiszorg een handje te helpen in deze moeilijke periode. Door het werken in de thuissituatie kwam er meer en meer de drang om ook de patiënten in haar vakgebied te helpen. Zo kwam Vanessa bij het team van Samen Beleven terecht.

Naast het werk houdt Vanessa van koken, sporten, shoppen en uitgaan.

Als vroedvrouw probeert Vanessa haar patiënten zo te begeleiden dat wanneer ze herinneringen ophalen zeggen: ‘Weet je nog, Vanessa, onze vroedvrouw?’ Dat is een teken dat je alles gedaan hebt, wat in je marge lag om het koppel een mooie beleving te geven van hun verblijf in het ziekenhuis.
Als is vroedvrouw kijkt ze er naar uit om haar expertise uit te breiden naar de eerstelijnszorg.

Heb je vragen of wil je met ons kennismaken?