Borstvoedingsconsult

In sommige gevallen loopt een borstvoeding niet helemaal vanzelf, loop je tegen wat dingen aan. Dan kan een borstvoedings/lactatiekundig consult een goed idee zijn.

Ik luister naar jullie vraag en waar jullie tegenaan lopen.
Samen bekijken we dan naar een gepaste oplossing om jullie borstvoedingsavontuur toch te laten slagen.

Omdat ik het ontzettend belangrijk vind dat zowel moeder als kind ontspannen zijn gaan deze borstvoedingsconsultaties meestal in jullie thuissituatie door.

Gezien ik graag een voeding observeer kan deze consultatie makkelijk een uur in beslag nemen (of soms zelfs nog langer).
Heb je vragen rondom een borstvoedingsconsultatie of wens je een consult in te boeken, neem vrijblijvend contact met me op.

Wat is de kostprijs?

In België bestaan er borstvoedingsconsultaties die ook terugbetaald worden door de mutualiteit. Elke vroedvrouw kan deze aanrekenen.

Word je gevolgd door een andere vroedvrouw dan is het belangrijk om te weten hoeveel keer zij al langs is geweest en of zij al een borstvoedingsconsultatie heeft aangerekend. Dit kan je best voor je langs komt bij hem/haar navragen.

Indien alle ‘beurten’ reeds opgebruikt zijn dan hanteer ik volgende bedragen:
Eerste borstvoedingsconsult: 75€
Opvolgconsult: 50€

Voor een huisbezoek zal er een verplaatsingskost aangerekend worden.
Fijn om te weten is dat sommige hospitalisatieverzekeringen deze kosten terugbetalen bij het binnenbrengen van de factuur.